Obvinený mladík napadol dôchodkyňu. Krádež peňaženky. Vlámal sa do predajne a stávkovej kancelárie.

04.11.2011 Celý región

Obvinený mladík napadol dôchodkyňu:
Prešovský vyšetrovateľ včera obvinil zo zločinu lúpeže 20 ročného mladíka bytom Prešov, Ulica Šrobárová. Obvinený včera v čase okolo 19.45 hod. v Prešove na Ulici Exnárovej v podchode medzi predajňou mäsa a herňou fyzicky napadol 58 ročnú dôchodkyňu. Pristúpil k žene odzadu a rukou sa jej 3 x snažil strhnúť čiernu kabelu, ktorú mala zavesenú na pleci. V kabele sa nachádzali peňaženka čierno striebornej farby , hotovosť 154,.-EUR, OP, karta poistenca, električenka, mobilný telefón, dáždnik a vkladná knižka na heslo. Poškodená žena sa bránila tak, že ľavou rukou držala kabelu a pravou rukou sa snažila útočníka odsotiť. Následne obvinený mladík vybral z vrecka teplákov spray , ktorý sa snažil nastriekať poškodenej do očí. Pričom ju tri krát zasiahol do úst, na čo ho poškodená pustila. Obvinený mladík jej strhol kabelku a utekal po Ulici Exnárovej, kde bol zadržaný okoloidúcimi osobami. Následne bol odovzdaný hliadke polície. Odcudzením vecí a hotovosti spôsobil škodu vo výške približne 300,-EUR. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia a bude podaný návrh na jeho vzatie do väzby.

Krádež peňaženky:
Policajti z Medzilaboriec včera začali trestné stíhanie pre prečin krádeže. Neznámy páchateľ včera v čase okolo 10.00 hod. v predajni na Ulici A. Warhola v Medzilaborciach z odkladacieho priestoru pre zákazníkov odcudzil tam ponechanú čiernu dámsku peňaženku, v ktorej sa nachádzala finančná hotovosť vo výške 765,-EUR, občiansky preukaz, zdravotný preukaz a bankomatová karta na meno poškodenej. Majiteľke odcudzených vecí spôsobil škodu krádežou vo výške najmenej 770,-EUR.


Vlámal sa do predajne a stávkovej kancelárie :

Dňa 3.11.2011 v ranných hodinách telefonicky oznámila na policajnú linku 44 ročná žena, bytom Vranov n/Topľou, Sídl. 1. mája vlámanie do predajne mäsových výrobkov a stávkovej kancelárie na Ul. M. R. Štefánika vo Vranove. Doposiaľ neznámy páchateľ zo dňa 2.11.2011 na 3.11.2011 otvoril plastové okno na objekte, cez ktoré sa dostal do skladových a predajných priestorov. Z uvedených priestorov ukradol finančnú hotovosť 140.-EUR, rôzny tovar a zlatý prsteň v hodnote 100.-EUR. Poškodenej spôsobil krádežou škodu vo výške 340.-EUR a poškodením zariadenia doposiaľ nevyčíslenú škodu. Následne páchateľ otvoril dvere vedúce do priestorov stávkovej kancelárie, odkiaľ nič neodcudzil. Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin krádeže.
 

Vyberte región